Logo gazetroosendaal.nl


Sport is belangrijk ook voor de minder bedeelde kinderen in Roosendaal, aldus Stichting Paul. Van links naar rechts op de foto, Raymond Arnold, Wethouder Toine Theunis en Jan Jongeneelen. Schoonvader van Paul en bestuurder van het eerste uur
Sport is belangrijk ook voor de minder bedeelde kinderen in Roosendaal, aldus Stichting Paul. Van links naar rechts op de foto, Raymond Arnold, Wethouder Toine Theunis en Jan Jongeneelen. Schoonvader van Paul en bestuurder van het eerste uur

Stichting Paul laat kinderen sporten

Stichting Paul is een Roosendaals initiatief, dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten. Er is gebleken dat in steeds meer gezinnen de ouders de contributie van de sportvereniging niet kunnen betalen of zij kunnen de kosten van de aanschaf van sportkleding en materiaal niet langer kunnen dragen. In het afgelopen jaar hielp de stichting in Roosendaal 410 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar.

Door Bert Pessink

Stichting Paul, vernoemd naar de in 2013 overleden Paul Quik, groeit gestaag. "In 2013 konden we 26 kinderen helpen, in 2017 zaten we al op 410 en dit jaar willen we 440 kinderen laten sporten", aldus Raymond Arnold, voorzitter van Stichting Paul. "We krijgen kinderen aangedragen via diverse kanalen zoals ouders, vluchtelingenwerk, buurtcoaches en maatschappelijk werk. We hebben een digitaal aanmeldtraject en als iemand daar moeite mee heeft, dan helpen we met thuisbezoek. We krijgen echt aanmeldingen uit alle lagen van de bevolking. Voordat we steun kunnen geven doen we eerst een inkomenstoets bij de ouders. 20 procent boven het bijstandsniveau is de grens. Als ons dossier compleet is kunnen we overgaan tot steun." De gelden om de kinderen te laten sporten gaan rechtstreeks naar de sportclubs. Zo wordt sporten voor de minderbedeelde kinderen mogelijk met naast plezier ook voordelen voor de gezondheid en op sociaal gebied.

De vraag in 2017 naar sport door de kinderen was verschillend. Stichting Paul biedt de bekende NOC*NSF sporten zoals voetbal, turnen en atletiek, maar ook fitness. Voor 190 deelnemende kinderen betaalden ze de zwemles voor de diploma's A, B en C, de norm van de zwembond om goed te kunnen zwemmen. Arnold: "Wij vinden het essentieel dat kinderen in ons waterrijke landje goed kunnen zwemmen. Met kerst krijgen we soms foto's en dankbriefjes van kinderen die trots hun diploma hebben gehaald."

Arnold: "Onze gelden krijgen we via particuliere initiatieven als een bingo, sponsorlopen en schenkingen van serviceclubs, onze eigen QuikRun in september, onze kleurboekenactie en subsidie van de gemeente Roosendaal. Wij doen ook graag mee met evenementen. Zo hebben we in samenwerking met stichting Zinnia de inschrijfkosten voor de kinderen aan de Avondvierdaagse vergoed en zijn we aanwezig bij het Beachvolleyball en de Halve Marathon. Op deze manier proberen we naam te maken om nog meer kinderen te helpen uit de gemeente Roosendaal. Het blijft een uitdaging de doelgroep te bereiken."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox