Logo gazetroosendaal.nl


De jonge Roosendaalse bokser Cas van Peer heeft net als alle genoemde sporters grootse plannen voor het komende jaar 2018
De jonge Roosendaalse bokser Cas van Peer heeft net als alle genoemde sporters grootse plannen voor het komende jaar 2018

Ik kan niet wachten tot het 2018 is

Het jaar 2017 is bijna ten einde. Sporters uit de regio kwamen in hun sport over de hele aardbol, zij zullen ongetwijfeld het sportjaar evalueren en vooruit kijken naar het komende jaar 2018 waarin ze zich kunnen meten met de concurrentie. Wij vroegen een aantal topsporters om hun sportieve hoogtepunt van 2017 te benoemen en wat de doelen zijn voor het aankomende sportjaar.

Door Bert Pessink

Roosendaal – Kampioen van Nederland onderwaterfotografie Raymond Wennekes vond 2017 een mooi jaar, hij behield zijn titel en mocht deelnemen aan het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie in Mexico. Wennekes: "Een unieke ervaring, naast het feit dat ik voor komend jaar een aantal mooie duiktrips heb gepland wil ik natuurlijk ook in 2018 naar het WK." Wielrenner Jasper Haest geniet nog na van zijn overwinningen in Puurs waar hij solo naar de kopgroep van 7 reed en daarna zijn eerste overwinning pakte. Haest: "In 2018 wil ik de stap maken naar een Continentale ploeg en de sport combineren met mijn studie."

Sterkste man Jeffrey Laterveer: "Mijn sportieve hoogtepunt in 2017 was de kwalificatie voor de sterkste man van Nederland (-105 kg), daar werd ik negende. Mijn doel voor 2018 is nog sterker te worden en deze keer voor de eerste plek te gaan."

In de autosport deden Marco Schillemans en Priscilla Speelman van zich spreken. Marco Schillemans: "Zowel de ELE Rally rond Veldhoven als de Vechtdal Rally in Hardenberg mocht ik navigeren bij Dakar deelnemer Maik Willems, dat was helemaal top. Mijn doel in 2018 is in ieder geval de Historic Rally van Ieper te rijden." Priscilla Speelman scoorde een tweede plek op de Red Bull Ring in Oostenrijk in de supersport klasse en een tweede plek in de SuperKart in de Coupe de France. Speelman:"Mijn doelstelling voor 2018 is een volledig seizoen rijden in een gerenommeerde raceklasse en daar kampioen te worden". Bijzondere prestaties ook van de jonge bokser Cas van Peer: "In 2017 heb ik de aansluiting gemaakt met de bokstop van Europa en ben Nederlands Kampioen geworden, afgelopen week heb ik goud gepakt op een toernooi en daar de tweevoudig Europees kampioen te verslaan. In 2018 ga ik naar het EK in Rome en vandaar misschien naar de jeugd Olympische Spelen.Voor atlete Elizeba Cherono, de sportvrouw van Roosendaal, was het een goed jaar waarin ze een marathon in Australië liep en haasde bij de London Marathon. 2018 wordt voor haar en haar man Menno bijzonder. Cherono: "In mei 2018 verwachten wij ons eerste kind, de baby komt eraan. De eerste weken waren zwaar, net een marathon. Ik kan niet wachten op 2018."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox