Logo gazetroosendaal.nl


Een Roosendaalse Kerstvertelling

Het is alweer een tijd geleden. En die winter had het veel gesneeuwd. Er lag een glinsterend wit tapijt over Roosendaal en de lichtjes van de grote kerstboom op de Oude Markt fonkelden vrolijk. De voorbijgangers genoten van de sprookjesachtige sfeer. Daardoor was de ontzetting groot toen ze net voor Kerstmis ontdekten dat de lampjes uit de grote kerstboom waren verdwenen.

Door Jerry van Veldhoven

Er verzamelde zich een menigte op de Oude Markt en de politie werd ingelicht. Rondom de kerstboom waren schoenafdrukken in de sneeuw te zien. Maar het was onmogelijk om ze te volgen omdat er zoveel schoenafdrukken over het plein liepen. Wie had dit gedaan? En waarom? Er gingen wat dagen voorbij toen een bericht kwam dat iemand de lampjes had ontdekt in de tuin van een kleine arbeiderswoning. De Roosendalers waren opgelucht en de dief moest maar flink gestraft worden!

Toen de politie naar de woning ging deed een kleine jongen open. Hij liet de agenten binnen. Vanuit de kleine huiskamer konden ze door het raam dat uitkeek op de tuin zien dat de gestolen kerstboomlampjes in en rondom een armoedig kerstboompje waren gedrapeerd. Het besneeuwde tuintje was helemaal verlicht. Voor het raam stond een bed waarin een oude zieke man lag. Hij leek aan het einde van zijn krachten maar zijn gezicht had een blije uitdrukking.

De kleine jongen zei: "Het spijt me dat ik de kerstlichtjes heb meegenomen. Maar mijn opa is stervende en ik wilde hem zo graag blij maken voor de kerst. Mijn ouders en mijn oma leven niet meer en mijn opa heeft altijd goed voor mij gezorgd. Wij konden maar net rondkomen en dit heb ik gedaan om zijn laatste levensdagen een beetje te verlichten." Dit raakte de agenten en ze besloten om de lichtjes daar te laten zo lang de oude man nog leefde.

Het verhaal werd bekend gemaakt in de krant en de Roosendalers ontfermden zich over de kleine jongen en zijn opa. Er kwam zelfs een kinderkoortje om kerstliedjes voor ze te zingen. De dingen zijn niet altijd zoals je denkt dat ze zijn. Het zijn de lichtjes van de Liefde die alles goed maken.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox