Logo gazetroosendaal.nl


Hollander, zwart. Een van de soort konijnen die tijdens de Kleindierenshow te zien zal zijn.
Hollander, zwart. Een van de soort konijnen die tijdens de Kleindierenshow te zien zal zijn.

De Eendracht viert 35-jarig jubileum

De Eerste Wouwse Sportfokkers Vereniging: de Eendracht viert haar jubileum met een prachtige tentoonstelling van de gefokte dieren. EWSV de Eendracht is opgericht op 1 november 1982. Door het omgaan met dieren hebben de leden veel sociaal contact met elkaar en door het fokken van deze dieren behouden zij heel veel cultureel erfgoed voor ons nageslacht. Er zijn op de Plantageshow 438 dieren te bewonderen.

EWSV de Eendracht stimuleert de houderij en de teelt van raszuivere dieren op een verantwoorde wijze. Door de teelt van raszuivere cavia', konijnen,sierduiven,hoenders, dwerghoenders, siervogels, eenden, en ganzen draagt zij bij tot het in stand houden van een cultureel erfgoed.

EWSV de Eendracht houdt zich onder meer bezig met het geven van voorlichting over voeding, huisvesting en fokkerij, het advies bij de aanschaf van goed fokmateriaal en de begeleiding van beginnende liefhebbers, en het jaarlijks organiseren van tentoonstellingen van bovenstaande diergroepen. Overweegt u door uw dierenliefhebberij een bijdrage te leveren aan de instandhouding en verbetering van rasdieren, aarzel dan niet maar vraag vrijblijvend informatie aan bij het bestuur van de vereniging.

Jaarlijks organiseert E.W.S.V. de Eendracht tweemaal per jaar een kleindieren manifestatie in buurthuis de Geerhoek te Wouw. Tijdens deze tentoonstellingen kunt u een grote verscheidenheid aan rassen en kleurslagen bewonderen. Zo zijn er hoenders, sierduiven en ander watergevogelte te bewonderen. Tot de groep Siervogels behoren o.a. fazanten, de kalkoenen. de pauwen. parelhoenders maar ook kwartels en patrijzen.en oorspronkelijke duivenrassen. Deze dieren bevolken bij veel liefhebbers mooi aangelegde volières. Een pracht om te zien. Hier zijn ze met een aantal aanwezig.

Konijnen en Cavia' s zijn knaagdieren en mogen natuurlijk op een tentoonstelling als deze niet ontbreken. Beiden zijn zij van oorsprong knaagdieren. De cavia' s komen oorspronkelijk uit Peru waar ze als huisdier gehouden werden, louter en alleen voor de vleesproductie. Gelukkig is dat nu niet meer het geval en worden ze alleen nog maar gehouden als huisdier voor de gezelligheid en voor het mooi.

De Plantageshow is geopend op vrijdag 8 december van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag 9 december van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur. Meer info vind je op www.ewsv.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox