Logo gazetroosendaal.nl


Foto: Avans

Pieten testen kennis over Associate degrees op mbo-scholen

De komst van de nieuwe Associate degrees Academie in Roosendaal is ook in Zeeland en West-Brabant geïntroduceerd. Pieten brachten de nieuwe hbo-instelling onder de aandacht tijdens een bezoek aan het Zoomvliet College in Roosendaal en Scalda in Middelburg. Met het beantwoorden van de vragen van Quizpiet werd de kennis van de mbo-studenten over Associate degrees getest. Verschillende klassen streden tijdens hun pauze tegen elkaar in de Ad-kennisquiz. Het team met de meeste goede antwoorden, won chocoladeletters voor de hele klas.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Zij beginnen in september 2018 met de nieuwe academie in het centrum van Roosendaal. Voor de ontwikkeling en uitvoering van de Associate degrees wordt ook intensief samengewerkt met ROC West-Brabant en Scalda. Dat betekent dat er zowel docenten uit het hbo als het mbo vanaf september lesgeven aan de Ad-studenten. Dit zorgt ervoor dat de overgang voor studenten van het mbo naar het hbo vloeiend verloopt.

De Associate degrees Academie wil komend studiejaar voltijdopleidingen aanbieden op het gebied van Built Environment, Business, Communicatie, Engineering, Finance, Health & Social Work, HRM, ICT, Management, Marketing en Ondernemen.

Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. Studenten behalen hiermee een diploma op het niveau dat tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor zit. De Ad-opleidingen worden door het hbo, het mbo en het bedrijfsleven samen ontwikkeld. Ze sluiten daarom goed aan op zowel de praktijk als op een mogelijke vervolgopleiding.

Meer informatie over de Associate degrees Academie vind je op ad-academie.nl. Of bezoek de Open avond op 27 februari.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox