Logo gazetroosendaal.nl


Het parcours van de ATB tocht is door de Molenrijders uitgezet door de bossen van Bergen op Zoom en Wouwse Plantage.
Het parcours van de ATB tocht is door de Molenrijders uitgezet door de bossen van Bergen op Zoom en Wouwse Plantage. (Foto: Timo Reisiger)

Zondag ATB tocht De Molenrijders

Komende zondag staat de jaarlijkse ATB Tocht van RTC de Molenrijders uit Wouw op de agenda. Met 1750 deelnemers in 2016 drukbezocht vanuit de hele regio en zelfs vanuit Amsterdam, Utrecht en het Belgische Gent. Hoogtepunt van de diverse routes is de beklimming per ATB van het hoogste punt van West-Brabant, de voormalige vuilstort Kragge I en II. Dit gebied is namenlijk maar één keer per jaar per All Terrain Bike toegankelijk.

Door Bert Pessink

"We hebben een team van 8 personen die vanaf mei aan de voorbereidingen beginnen zoals het aanvragen van de benodigde vergunningen bij Staatsbosbeheer. In augustus beginnen we met het maken en verkennen van de routes, daarvoor hebben we bij de Molenrijders 4 zeer ervaren mountainbikers die de hele regio kennen, zeg maar gerust elk bospaadje. Zij hebben weer vier mooie afstanden uitgezet van 20 km, 31 km, 50 km en een marathon van 62 km" aldus John de Jongh, voorzitter van RTC de Molenrijders.

"Met de opbouw van ons evenement zijn we vanaf vrijdag bezig. Ruim 125 vrijwilligers helpen ons, daaronder zijn 75 verkeersregelaars, want veiligheid staat bij ons voorop. Met 1.750 deelnemers uit Nederland en België afgelopen jaar vallen we onder de grootste tochten van de regio, deelnemers komen vooral voor het bosrijke en geaccidenteerde parcours én omdat we alles voor de rijders tot in de puntjes regelen."

Dit jaar zijn er nieuwe routes uitgezet door de bossen van Bergen op Zoom en Wouwse Plantage. Sommige gedeelten zoals de uitdagende beklimmingen bij De Kragge, in de volksmond ook wel de Vlindertuin genoemd, geven dit jaar meer dan 200 hoogtemeters. 90 procent van de route is onverhard. Het laatste technische gedeelte van de gekozen afstand gaat door het unieke stuifduin- en bosgebied van De Heide.

Start en Finish zijn zondag bij café zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw, inschrijven kan alleen bij de start en kost Euro 4.50. Daarvoor krijgen de renners een versnapering bij de controleposten en soep aan de finish. De 62 km start tussen 08.30 uur en 09.30 uur, de 20, 31 en 50 km tussen 08.30 uur en 10.00 uur.

Lees verder in De Gazet van Roosendaal van deze week.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox