Logo gazetroosendaal.nl


De nachtegalen tijdens een tv-uitzending bij Paul de Leeuw.
De nachtegalen tijdens een tv-uitzending bij Paul de Leeuw.

Nachtegalen te gast bij Oudenbosch'Mannenkoor

Het Kerstconcert 2017 van het Oudenbosch'Mannenkoor wordt dit jaar, buiten de inbreng van de koorleden zelf en solisten van de Philharmonie uit St. Petersburg, mede opgeluisterd door de Oosterhoutse Nachtegalen. Een naam die bij velen onder ons zeer bekend in de oren klinkt. Opgericht in 1939 door rector-cantus Fick, die als geestelijke 'zijn nachtegalen' niet alleen liet zingen 'ter ere Gods' , maar er tevens een reiskoor van maakte.

Het jeugdkoor bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, komend uit de gehele regio en zingend de hele wereld over trekkend. Letterlijk, want hun concerten worden gehouden in landen over heel de wereld.

De muzikale leiding is in handen van dirigent/direkteur Wim Schoones. Vanaf 1968, als jong Nachtegaaltje begonnen heeft hij het koor nooit meer verlaten. Hij volgde later de opleiding aan het Rotterdams Conservatorium, daarna de specialisatie voor dirigent van kinder- en jeugdkoren op het conservatorium in Den Haag. Hij assisteerde zijn vader, Tiny Schoones die ruim 35 jaar het koor leidde, als tweede dirigent en trad in 2010 in zijn voetsporen.

Nu komen zij dus op 17 december naar Oudenbosch waar zij te gast zijn van het Oudenbosch'Mannenkoor dat druk doende is een mooi en gevarieerd programma samen te stellen. Tezamen met dit koor en de solisten van de Philharmonie St.Petersburg wordt dit jaar het Kerstconcert van het Oudenbosch'Mannenkoor ten gehore gebracht in de Basiliek van Oudenbosch.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn nog te koop bij Het Koepelke, Markt 36 te Oudenbosch en telefonisch via 0165-312190, voor 20 euro inclusief een consumptie.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox