Logo gazetroosendaal.nl


Het komt bij handboogschieten vooral aan op een goede techniek, een goede focus én je moet je goed kunnen afsluiten van de buitenwereld
Het komt bij handboogschieten vooral aan op een goede techniek, een goede focus én je moet je goed kunnen afsluiten van de buitenwereld

L'Union Fait La Force in Roosendaal

In de regio Roosendaal zijn er diverse verenigingen waar je kunt handboogschieten, L' Fait La Force op sportpark Vierhoeven is er één van. Het is zeker een vereniging met een bijzondere naam en historie. "We komen oorspronkelijk uit Wouw, opgericht in 1890, waar we onze locatie hadden in het café Broeren, het huidige Donkenhof " aldus bestuurslid Tiny van Steenpaal.

Door Bert Pessink

Roosendaal – "Inmiddels bestaan onze vereniging al 125 jaar, oorspronkelijk dus in Wouw en voor de notabelen. In die tijd was het sjiek om een Franse naam te kiezen, het werd L'Union Fait La Force, wat Eendracht maakt macht betekend. Sinds 2007 zijn we verhuisd naar sportpark Vierhoeven waar we trainen en onze wedstrijden verschieten."

Handboogschieten kent een rijke historie als het koningsschieten. Van Steenpaal: "Vroeger was het zo dat men op de dag van het koningsschieten eerst 's morgens naar de kerk ging, dan naar de feestlocatie, vaak het café. Achter het café vond ook het koningsschieten plaats en de winnaar werd 's avonds op het feest gekroond tot koning, een prachtige traditie. Met Hemelvaart hebben wij trouwens voor de 42e keer ons buitentoernooi georganiseerd over afstanden van 30, 40 of 50 meter."

Lees verder in De Gazet van Roosendaal van deze week.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox