Logo gazetroosendaal.nl


Slager in Lindenburg opent viszaak

Topslager Peter van Berkel is inmiddels al drie jaar gevestigd in het Lindenburg-winkelcentrum te Langdonk. Inmiddels heeft Van Berkel pal tegenover de slagerij tevens een visspeciaalzaak geopend om klanten zo nog meer te kunnen bedienen. Voor kwaliteitsvlees of -vis hoeven klanten zich nu alleen maar om te draaien in het gezellige winkelcentrum.

Door Michel Musters

De passie voor vlees zit er bij Peter al sinds kleins af aan in, zo onthult ook de tatoeage met het woord 'Topslager' op zijn arm. Zijn vader werkte in een slachthuis en als achtjarig kind mocht hij al mee. Het is dan ook geen wonder dat Peter geruime tijd chef slager is geweest. Door zijn werk als bedrijfsleider bij een supermarkt heeft hij ook het runnen van een winkel onder de knie gekregen. Drie jaar geleden opende hij zijn eigen slagerij in de Lindenburg. "Zelf een winkel openen blijft een risico, maar die betaalt zich inmiddels uit."

De zaak loopt namelijk als een trein. Hij nam al snel het heft in eigen hand via onder andere een populaire Facebook-pagina, waarin hij regelmatig deel-en-win-acties houdt zodat volgers bijvoorbeeld vleesschotels kunnen winnen. Dat hij vlak naast een drukke supermarkt zit, is geen probleem, zeker niet met het gratis parkeerterrein ernaast, waardoor zelfs mensen uit het centrum en andere wijken langskomen. "In de supermarkt is natuurlijk ook vlees te koop, maar in de slagerij ligt de kwaliteit hoger." Die kwaliteit is samen met de klantenbinding de allerbelangrijkste reden voor de populariteit van de slagerij: "We kennen alle klanten die langskomen en helpen ze met advies over het lekkerste vlees. Ik heb vaste leveranciers waarvan ik weet dat ze topkwaliteit leveren en de smaakbeleving hoog is. Ik snij en bereid alles zelf in de zaak. We hebben een zeer divers aanbod, van rund en scharrelkip tot gekookte ham en rosbief, die ik zelf maak."

De zaak is in drie jaar tijd enorm gegroeid. "Ik heb meer mensen aangenomen en we hebben het nu zes dagen per week druk. Maar een tweede slager aannemen alleen maar om nog meer omzet binnen te halen doe ik niet. Ik wil zelf altijd met het vlees bezig zijn en klanten helpen." Peter heeft zijn zaken echter wel op een andere manier uitgebreid. Toen het pand tegenover de slagerij leeg stond, heeft hij het gekocht en er een visspeciaalzaak geopend. De zaak wordt gerund door een specialist in vis die Peter volledig vertrouwt. "En anders zit de zaak gewoon aan de overkant, ik heb altijd zicht op wat er gebeurt." Op die manier worden klanten niet alleen van vlees, maar ook van vis voorzien. Het beste van beide werelden dus, heel gemakkelijk tegenover elkaar in de Lindenburg.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox