Prins Ruben I neemt stokje over in Puitelaand

Vrijdag 10 november was het zover. Deze dag kreeg Puitelaand/Heerle te horen en te zien wie de nieuwe Prins of Prinses zou gaan worden. Heel Puitelaand was in spanning. Wie zou de steek over gaan nemen van Prins Rikus I?

's Middags begon deze leutige dag al met een geweldige knutselmiddag. Puite en Puitinne zijn druk in de weer geweest met het maken van een lampion in basisschool Berkenveld. Plakken, schilderen, knutselen het was een hele creatieve middag. Daarna kregen alle aanwezigen ook nog lekkere frietjes en een snack van de plaatselijke frituur. Maar nu begon het toch wel heel spannend te worden. Wie zou nou toch de nieuwe leutvorst van het Puitelaand worden. Om 18.00 uur was het eindelijk zo ver. In eet en drinkerij 't Schelmke kwam de nieuwe Prins tevoorschijn na het uitspreken van een goochel spreuk. Hierna barste het applaus en het feest los in het Schelmke want wie stond daar nu in een splinternieuw Prinsenpak: Prins Ruben I! (Ruben Koevoet) Vorig jaar was Prins Ruben nog Puitepliesie dun Ben dus het is geen onbekende voor alle Puite en Puitinne. Grootste Boerin Fientje Flits (Maria Poldermans) en Narreke Cobus (Remco Paesschen) waren ook van de partij en samen kon de lampionnenoptocht gaan beginnen. Wel jammer dat er nu geen Puitepliesie is zei Fientje, maar toch was ze erg blij dat er een nieuwe Prins aanwezig was.

De lampionnenoptocht trok door Puitelaand achter dweilband Puitegewòòn. Het bleef gelukkig droog en alle deuren langs de route gingen open. Natuurlijk wilde iedereen een glimp opvangen van de kersverse Prins Ruben I. Na een leuke toch onder begeleiding van een groep verkeersregelaars kwamen we bij de Boerin met kalf op het kerkplein. Zij had haar rode kiel al weer aangekregen. In de bomen hingen ballonnen maar hier was toch een ladder voor nodig om erbij te kunnen. Opeens was er rook en iedereen keek met verbazing naar deze rook want wie kwam er daar nou toch aangelopen? Een nieuwe Puitepliesie kwam aangelopen. Hallo leutige Puitjes ik ben Puitepliesie dun Kwaoker. Het viertal in Puitelaand is weer compleet en dat belooft een groot feest te gaan worden met het Puitelaands Carnaval. De oplettende kijker had gezien dat Puitepliesie dun Kwaoker geen onbekende was voor de Puitelaandse carnaval. Het is namelijk John Valkenburg. John is in de jaren zeventig Prins van Puitelaand geweest. Carnaval zit dus in zijn bloed.

Na deze bekendmaking werd ook het nieuwe insigne onthuld. Deze zat verstopt in de ballonnen. Ontwerpster Monique Bogerman nam het eerste insigne in ontvangst en ook voor de man van de mallen Jan Elst was een insigne aanwezig. Hierna ging de stoet weer verder naar het Schelmke waar voor alle kinderen drinken en chips was. En er was deze avond nog een primeur: Het nieuwe Puitelied van 2018 werd voor de eerste keer gezongen.

Het feest ging in Puitelaand nog door tot in de late uurtjes. Puitelaand staot er dus flitsend op! Het kan ook niet anders met het motto: Het staot oe flitsend.

Foto's en verder informatie is te vinden op www.puitelaand.info.

Meer berichten
Shopbox