d'Engelenburgh houdt kerstfeest voor alleenstaanden

Voor de tweede maal houdt Stichting d'Engelenburgh in Fijnaart een kerstfeest voor mensen die de kerst alleen doorbrengen. Tweede Kerstdag zorgen Ellen en Marcel Deelen voor een kerstdiner in ouderwetse sfeer. "Niemand hoeft met deze dagen alleen thuis te zijn."

Op 26 december opent het rijksmonument aan de Molenstraat 24 de deuren om voor zo'n twintig mensen een kerstfeest te verzorgen. Het pand wordt in kerststijl ingericht, inclusief een boom van vier meter en passende muziek. "Niet iedereen heeft gezelschap tijdens de feestdagen. Sommigen willen de kinderen niet tot last zijn, of vinden het helemaal niet zo'n feest. Voor die mensen verzorgen we een gezellige, ouderwetse kerst die hopelijk nog jaren herinnerd zal worden. Dat kunnen ook echtparen zijn natuurlijk", aldus de organisatie.

Deelnemers krijgen een waar kerstfeest van vier uur 's middags tot een uur of tien 's avonds. Na een aperitief bij de open haard worden de gasten onthaald op een viergangendiner aan de tafel die gedekt is zoals honderd jaar terug gebruikelijk was op hoogtijdagen. De organisatoren denken dat zelfs voor ieder wel een klein kadootje is te regelen. Het Kerstfeest kan mede worden gehouden dankzij een bijdrage van de Rabobank. Wie belangstelling heeft voor dit bijzondere kerstfeest, kan contact opnemen via 06 8357 2448 of engelenburgh@live.nl. Er moeten minimaal tien deelnemers zijn.

Meer berichten
Shopbox