Foto: 2CREA8

Tapage back on track

De Roosendaalse Tapage trok afgelopen zaterdag een lange muzikale streep van twaalf café's met live muziek door het centrum. "Het was weer goed druk", beaamde Tapage-coördinatrice Maaike Mathijssen (links op de foto), tevens uitbaatster van het 't Wapen van Roosendaal. Deze editie was haar tiende en laatste jaar in deze rol.

Het begrip Tapage zat vijf jaar geleden in een dipje, maar is inmiddels weer helemaal terug op de agenda. Traditie, kwaliteit en verscheidenheid zijn de succespilaren die Maaike aan haar opvolgster, Yonne van Gastel van café Jaxx, wil doorgeven. Die zegt nu al te streven naar meer varierende horecadeelnemers en meer muzikale lokale inbreng.

Voor echte liefhebbers van live-muziek was er weer volop genieten geblazen. Een tevreden rock- en bluesrot vatte het mooi samen: "Overal waar je niet naar binnen bent geweest, heb je wel wat gemist." Over smaak valt te twisten, maar het kwalitatief rijkste hoogtepunt met oog op de toekomst waren zonder twijfel de wervelende gasten van de formatie Stillmode uit Gorinchem in café JaxX.

???????Foto's: 2CREA8

Meer berichten
Shopbox