Een bijzonder onderdeel van de Landgoedloop is de sprookjestocht met leuke opdrachten en verhalen van boswachters.
Een bijzonder onderdeel van de Landgoedloop is de sprookjestocht met leuke opdrachten en verhalen van boswachters. (Foto: Ineke Voeten)

Landgoed Visdonk laat je bewegen

Op zondag 12 november kan Roosendaal weer gaan bewegen en wel bij de Landgoedloop, gehouden door ARSV THOR en Natuurmonumenten Roosendaal. Hardlopen, wandelen en nordic walken, het kan over verschillende afstanden. Bovendien is er 's middags een sportieve sprookjestocht voor het hele gezin.

Roosendaal – Voorzitter van de werkgroep Landgoedloop bij THOR is Yvonne Langen. "Een aantal jaren geleden heeft Natuurmonumenten Roosendaal in de persoon van Frans van Zijderveld contact gezocht met THOR om samen een keer een evenement te organiseren door de terreinen van Natuurmonumenten. Bij THOR kwam je dan al gauw uit op hardlopen, maar de laatste jaren zijn daar wandeltochten en nordic walking bijgekomen. Speciaal voor het hele gezin hebben we 's middags de route van 4 kilometer gegoten in een sprookjestocht met opdrachten." Het parcours van de Landgoedloop gaat dus door het landgoed Visdonk, een belangrijke groene buffer tussen de Rucphense bossen en het grenspark Zoom-Kalmtoutse heide.

"Visdonk is uniek in Roosendaal. Het heeft heel veel mooie, maar ook spannende plekken. Zo is er het Rozenven, die ook in de lange routes zit. Als je daar op zondagmorgen met een groep lopers over de houten brug loopt die net boven het water ligt en de zon komt net door, dan is dat echt een juweeltje om van te genieten Met groepen kinderen train ik vaak bij de Konijnenberg. Dat is een plek met een echte heuvel en veel zigzag paadjes, enorm leuk om te trainen."

Het programma van de Landgoedloop geeft voldoende ruimte om komende zondag gezond te bewegen. De hardlopers vertrekken om 08.45 uur vanaf het THOR honk, waar ook de inschrijving is, voor een route van 6, 10 of 15 kilometer. Tussen 09.00 uur en 10.45 uur starten de wandelaars en nordic walkers over diezelfde afstanden. 's Middags is dan de sprookjestocht over 4 kilometer voor het hele gezin.

www.landgoedloop.nl

Lees verder in De Gazet van Roosendaal van deze week

Meer berichten
Shopbox