Danny Dam: "Ik ging van school en kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Van de ene schuld kwam de andere."
Danny Dam: "Ik ging van school en kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Van de ene schuld kwam de andere."

'Ik ben vanaf het begin met respect behandeld'

Op 30 oktober vond bij SDW aan de Bovendonk 9 in Roosendaal de uitreiking plaats van de nieuwste editie van het magazine Krachtenbundel waarin twaalf persoonlijke verhalen staan over kwetsbare mensen uit West-Brabant. Deze mensen vertellen over hun tegenslagen en hoe zij die hebben om kunnen buigen naar gelukservaringen. Hieronder leest u het verhaal van Danny Dam.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Danny Dam (21) uit Roosendaal al heel wat tegenslagen te verwerken gehad. Wat Danny betreft, komt aan die vervelende periode binnenkort definitief een einde. Die mening wordt gedeeld door Cees den Ridder van Stichting OpenDoor, een organisatie die jongeren met problemen ondersteunt. "We merken dat een beetje extra aandacht en geduld al een heel verschil kan maken", vertelt Cees in het wijkhuis vanwaar de stichting werkt. "We willen een luisterend oor bieden." Danny beaamt dit: "Ik ben hier vanaf het begin met respect behandeld."

Hij hoopte vanuit het vmbo in de bouw te kunnen gaan werken. "Door omstandigheden lukte het me niet om de certificaten te behalen die daarvoor nodig waren. Ik ging van school en kwam in een neerwaartse spiraal terecht. De normale zaken als mijn zorgverzekering konden niet meer worden betaald. Van de ene schuld kwam de andere en mijn problemen namen snel toe. Via het UWV kwam ik in aanmerking voor een uitkering, waarna een schuldsaneringstraject en bewindvoering werd opgestart. Deze weg verliep aanvankelijk niet vlekkeloos, dus toen heb ik bij Stichting OpenDoor aangeklopt. Daar kon ik mijn verhaal kwijt." Cees vult aan: "We konden snel schakelen met de Wmo, waardoor er slagvaardig en meedenkend is opgetreden. Voor Danny was dat het zetje in de rug dat hij nodig had."

Lees meer in de Gazet van Roosendaal van deze week of in het magazine Krachtenbundel.

Meer berichten
Shopbox