Tom Koetsenruijter won dit jaar de 10 kilometer tijdens de Halve Marathon van Roosendaal
Tom Koetsenruijter won dit jaar de 10 kilometer tijdens de Halve Marathon van Roosendaal (Foto: Jack Magielse)

Koetsenruijter (24): 'Ik loop nu weer met veel plezier'

In 2014 liep atleet Tom Koetsenruijter (24) nog bij de Nederlandse top, werd hij tweede bij de Nationale Kampioenschappen 5.000 meter en trainde hij bij het Noord-Hollandse Team Distance Runners maar bijvoorbeeld ook in Kenia. Omdat hij zijn stage voor de opleiding tot architect niet langer voor zich uit kon schuiven besloot hij te stoppen met topatletiek. Na zijn stage is hij weer terug in Roosendaal en heeft hij het plezier in het hardlopen weer hervonden. Hij komt nu hij met minder training weer in de buurt van zijn oude niveau.

Door Bert Pessink

"De stage voor mijn studie architectuur heb ik gedaan in Australië, daarna leek het me in februari goed om weer terug te gaan naar Roosendaal en me aan te sluiten bij de FIRST trainingsgroep van Jack Wouters. Daar kan ik op goed niveau trainen en kan ik ook een paar vakken afmaken en afstuderen. Momenteel heb ik heel veel plezier in het trainen in de groep, ik heb in het regionale loopcircuit aan vijf wedstrijden meegedaan en heb ze alle vijf gewonnen. Het eindklassement heb ik niet gewonnen, want dan moest je aan minimaal zeven wedstrijden meedoen. Met mijn vorm zit het dus wel goed. Als ik terugkijk op het circuit dan is het voor mij heel prettig om aan die serie van laagdrempelige wedstrijden mee te doen. Ik heb daar relatief weinig tegenstand, vaak alleen trainingmaatjes die me de eerste paar kilometer nog kunnen bijhouden. Het is niet meer alles of niets, ik wil de tegenstand op landelijk vlak begin 2018 wel weer opzoeken."

Het sterkste is de Rosendaaler bij constante wedstrijden op de weg of op de atletiekbaan. "Ik hou niet zo van tempoversnellingen en heuveltjes, hou meer van afstanden waar snelheid tot zijn recht komt. Het best ben ik dan als ik weet dat ik perspectief heb om te winnen en dat ik mijn einsprint kan gebruiken. Deze zomer kon ik ook eindelijk de 10 kilometer winnen bij de Halve Marathon van Roosendaal, geweldig om als eerste de Bloemenmarkt en Oude Markt op te lopen, dat is wel genieten, je bent dan wel even het mannetje."

Lees verder in De gazet van Roosendaal van deze week.

Meer berichten
Shopbox