De dames 1 van RMHC De Pelikaan moeten komende vrijdagavond thuis aantreden in de tweede ronde van de KNHB Silver Cup
De dames 1 van RMHC De Pelikaan moeten komende vrijdagavond thuis aantreden in de tweede ronde van de KNHB Silver Cup (Foto: Roger Gutlich)

Pelikaan in tweede ronde Silver Cup

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft na het succes bij de mannen dit seizoen voor de damesteams het tornooi om de KNHB Silver Cup ingevoerd, net als bij het voetbal strijden damesteams uit de eerste tot vierde klasse dit seizoen tegen elkaar. Daar komt in de loop van het seizoen een winnaar uit. Pelikaan Dames 1 heeft de eerste ronde overleefd en speelt komende vrijdagavond thuis in ronde twee.

Door Bert Pessink

Trainer/Coach Roger Gutlich is duidelijk over de wedstrijd van vrijdag. "Deze competitie is bij de KNHB helemaal nieuw, mooi om daar met onze Pelikaan dames 1 aan mee te doen. In de eerste ronde werden we eerste in de poule en hebben we gewonnen van Krimpen en van de Kievieten. Komende vrijdag moeten we spelen tegen De IJssel Dames 1 uit Nieuwerkerk aan den IJssel, die spelen een competitie hoger als ons team, wij spelen derde klasse, zij tweede. Wij hebben echter de ambitie om ook weer tweede klasse te gaan spelen, dus dat gaat spannend worden. "

"We hebben momenteel een prima eerste team, we draaien goed mee in de competitie, trainen hard en er is veel spelbeleving bij de meiden. Ze hebben de ambitie dit seizoen iets moois weg te zetten. Onze dames 1 heeft een enorme boost gekregen doordat een aantal sterke meiden uit de eigen jeugd zijn doorgestroomd naar Dames 1. We hebben plezier in ons spel dat zich kenmerkt door hoge druk te zetten op de helft van de tegenstanders en dan via de buitenkanten onze aanvallers te bereiken. Ook beheersen we een goede strafcorner."

Sterke speelsters die het team met een leidende rol op sleeptouw kunnen nemen zijn aanvoerster Sophie Vromans maar ook spelbepaler Sophie Suijkerbuijk en aanvalsleidster Manouk Voogt. De wedstrijd gaat over twee keer 35 minuten en er moet een beslissing komen. Staat het gelijk, dan volgt er een beslissing door het nemen van shoot-outs. "Ik hoop dat er veel supporters ons komen aanmoedigen, we moeten er vrijdag tegenaan want we willen door in dit toernooi", aldus Gutlich.

Meer berichten
Shopbox