Edrick Hemme is gedurende het grootste gedeelte van de week docent in het (speciaal) basisonderwijs, maar een passie van hem is het tekenen van strips en andere illustraties. Inmiddels heeft hij zijn eigen bedrijf gestart en beginnen de klussen binnen te komen.
Edrick Hemme is gedurende het grootste gedeelte van de week docent in het (speciaal) basisonderwijs, maar een passie van hem is het tekenen van strips en andere illustraties. Inmiddels heeft hij zijn eigen bedrijf gestart en beginnen de klussen binnen te komen.

Roosendaler tekent voor carrière

Edrick Hemme mag gedurende de dag dan een onderwijzer zijn, in zijn vrije uren maakt hij al jaren de mooiste tekeningen, stripverhalen en andere illustraties. Sinds vorig jaar professionaliseert hij zichzelf in zijn passie en begint het balletje steeds meer te rollen.

Door Michel Musters

Edrick tekende altijd al graag, zelfs als kind. Elk kind vindt dat natuurlijk leuk, maar hoe komt het dat sommige mensen er talent voor lijken te hebben en anderen niet? "Ik denk dat het echt een kwestie is van niet opgeven", vertelt Edrick. "Veel mensen tekenen wat, en als er dan iets fout gaat, verfrommelen ze het papiertje en gooien ze het in de prullenbak. In plaats daarvan moet je blijven oefenen." Dat deed Edrick dan ook. Tijdens zijn opleiding voor docent kon hij in zijn vrije tijd met zijn inmiddels verder ontwikkelde tekentalenten aan de slag bij Flabber, waar hij in eerste instantie tekeningen maakte voor het online magazine en een wekelijkse strip over een stel gekke stadsduiven, genaamd Schijtduiven, op de website verscheen. "Eigenlijk zou ik die allemaal nog eens opnieuw moeten tekenen. In de eerste strips zien de figuren er nog echt uit als duiven, maar daarna krijgen ze steeds meer karakteristieke eigenschappen, menselijke handen bijvoorbeeld."

Door deze uit de hand gelopen hobby kwam Edrick in contact met Studio Nieuw Gehoer, bestaande uit een netwerk van tekenaars, met wie hij diverse stripbeurzen bezocht en zo zijn netwerk verder uitbreidde. Vorig jaar besloot Edrick echt werk te maken van zijn tekentalenten en zijn eigen bedrijf als freelancer te starten, genaamd DrickWorks. Via www.drickworks.nl kunnen geïnteresseerden contact met hem opnemen. Sindsdien is hij in te huren voor diverse klussen, bijvoorbeeld voor het maken van (trouw)kaarten, relatiegeschenken, infographics en karikaturen, maar ook illustraties voor boeken en websites. Zelf schoolt hij zich ook al jaren bij in diverse computerprogramma's als Photoshop en Illustrator om zo nog meer divers werk af te kunnen leveren.

Medio oktober werd zijn tweede kind geboren. Gecombineerd met de vier dagen in de week dat hij als docent werkzaam is, heeft Edrick helaas niet altijd even veel tijd voor zijn passie als dat hij zou willen. Toch hoopt hij zijn bedrijf steeds verder uit te kunnen bouwen met nieuwe klussen. Ook zou hij in de toekomst graag een comicreeks starten in de stijl van Amerikaanse grafische novellen. Het bloed – of beter gezegd, de inkt – kruipt toch waar het niet gaan kan. "Tekenen is zo leuk omdat je uit het niets iets creëert dat je voor de geest hebt gehaald. Je maakt iets dat je zelf hebt bedacht en kunt dat dan met anderen delen. Dat is toch prachtig."

Meer berichten
Shopbox