Bij TV Verhoeven kun je zaterdag terecht voor de open dag rolstoeltennis. Heb je een enkelvoudige lichamelijke beperking (al dan niet rolstoelgebonden) en doe je nog niet aan rolstoeltennis? Geef je dan op!
Bij TV Verhoeven kun je zaterdag terecht voor de open dag rolstoeltennis. Heb je een enkelvoudige lichamelijke beperking (al dan niet rolstoelgebonden) en doe je nog niet aan rolstoeltennis? Geef je dan op!

Maak bij TV Vierhoeven kennis met rolstoeltennis

De Esther Vergeer Foundation houdt op zaterdag 30 september een open dag voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking bij TV Vierhoeven in Roosendaal. De open dag start om 13.30 uur en eindigt om 15.00 uur.

Roosendaal - De tennisclub uit Roosendaal wil graag rolstoeltennis aanbieden en integreren binnen de vereniging. Plezier maken staat voorop. Al spelenderwijs kunnen kinderen en jongeren kennismaken met rolstoeltennis. Het doel is om de open dag als impuls te gebruiken om daarna de kinderen en jongeren binnen een veilige en plezierige omgeving lid te laten worden.

Esther Vergeer Foundation
Al meer dan 10 jaar geleden heeft rolstoeltennisster Esther Vergeer de foundation opgericht. Esther Vergeer is zevenvoudig Paralympisch kampioen. Met de foundation streeft Esther ernaar kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans te geven ook aan sport te doen. En wat is er mooier dan sporten bij een sportvereniging? Aan deze doelstelling levert de Esther Vergeer Foundation graag een bijdrage, middels het project 'Join the Club'. "Sport draagt bij aan het opbouwen van gezondheid, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en daardoor sta je positiever en sterker in de maatschappij", aldus Esther.

Join the Club
Join the Club van de Esther Vergeer Foundation zorgt er daadwerkelijk voor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en men bij de vereniging er klaar voor is om lichamelijk gehandicapte kinderen op een plezierige en veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven. De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk alle drempels weg en biedt zowel de kinderen/ouders als ook de vereniging de helpende hand. Het doel is om zoveel mogelijk lichamelijk gehandicapte kinderen, zo dicht mogelijk in de buurt te laten sporten. De Esther Vergeer Foundation streeft niet naar een eenmalige kennismaking maar naar een meerjarige verbinding tussen kind en vereniging. Juist omdat ze ervan overtuigd zijn dat lid zijn van een vereniging een gehandicapt kind helpt om sterker en zelfstandiger deel uit te maken van de maatschappij en ook het plezier vergroot.

Meer berichten