Logo gazetroosendaal.nl


Foto: Irma van Schaijk

Meeshoeve wint Halderbergse Monumentenprijs

Op zondag 10 september werd door wethouder Hans Wierikx voor de vierde keer de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is dit keer De Meeshoeve in Oud Gastel. De prijs wordt uitgereikt aan de familie Antens en bestaat uit een schildje en een Moerbeiboom. Deze boom wordt op een nader te bepalen moment in het najaar gepland in het bijzijn van de wethouder en de familie Antens.

halderberge - De Monumentenprijs is bedoeld voor de eigenaar van een pand of object die, of een initiatief dat, zich heeft onderscheiden op monumentaal gebied. Dit kan zijn doordat er is gezorgd voor een zorgvuldige restauratie, een geslaagde herbestemming of dat er sprake is van bijzondere verdiensten over een langere periode op het gebied van het gebouwde cultureel erfgoed. De toekenning en beoordeling gebeurt door de gemeentelijke monumentencommissie.

De motivatie van de monumentencommissie is als volgt: "De monumentale boerderij van de familie Mees aan de Strijpdreef was aan het eind van de twintigste eeuw een complex waar de tijd geen vat op leek te hebben maar verval stilaan zijn intrede deed. De familie Antens toonde zich als nieuwe eigenaar een goed huisvader. Het complex werd gerestaureerd en kreeg een passende herbestemming als zorgboerderij De Meeshoeve. De verstilde boerderij werd opnieuw een plek van betekenis waarbij het hart, het woonhuis met zijn bijzondere en waardevolle interieur, gekoesterd werd. De monumentencommissie van de gemeente Halderberge heeft grote waardering voor de bezielde wijze waarop het complex herbestemd is met respect voor de monumentale waarden."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox