Logo gazetroosendaal.nl


Grote opkomst bij selectie-test Dynamo Roosendaal

Op zaterdag 9 september vond de jaarlijkse turntest plaats van Dynamo-Roosendaal.

roosendaal - Ook dit jaar was er weer een enorme opkomst, maarliefst 62 meisjes vonden de turnhal op sportpark Vierhoeven. Zij hebben hun beste beentje voorgezet om de trainers er van te overtuigen dat ze geschikt zijn om de opstapgroep te komen versterken. De meisjes die al eerder lid zijn geworden van de opstapgroep waren ook aanwezig om de andere meisjes te ondersteunen en hebben mooi de oefeningetjes voor kunnen doen.

De ochtend begon om 10 uur met een warming-up op muziek, alle meisjes dansten lekker mee. Daarna werden er in groepjes 16 verschillende oefeningetjes gedaan. Dit alles uiteraard onder het toeziend oog van de aanwezige trainsters.In de pauze kregen alle meisjes wat te drinken en wat lekkers. Tegen 12.30uur waren vele ouders al binnengekomen om de laatste verrichtingen van hun kinderen gade te slaan. Maar eerst mochten alle kinderen nog in de blokkenkuil spelen. De ochtend werd afgesloten met een cadeautje voor alle deelnemers.

De trainsters hebben 10 meisjes geselecteerd die worden uitgenodigd om een proefperiode te komen turnen bij de opstapgroep. Na een proefperiode van iets meer dan een maand wordt bekeken welke meisjes zich definitief kunnen aansluiten bij de opstapgroep

Tijdens de proeftrainingen zullen naast vaardigheden ook inzet, mentaliteit, motivatie, plezier in het turnen en uiteraard de prestaties worden beoordeeld. De Opstapgroep vormt de basis om mogelijk verder te komen om op een heel hoog niveau te gaan turnen.Door de huidige selectiegroepen van Dynamo-Roosendaal wordt op hoog niveau gepresteerd waardoor ze een goed uithangbord zijn voor de turnsport in West Brabant.Hopelijk zullen er weer nieuwe jonge talenten voor de nodige aanwas bij deze groepen kunnen gaan zorgen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox