Logo gazetroosendaal.nl


Moeder en dochter Lotte (links) en Agnes van Meer die samen aankomen op de top. Elkaar steunend om de laatste meters af te leggen. Vermoeid en voldaan, blij dat ze het gehaald hebben. Foto: Colsensation
Moeder en dochter Lotte (links) en Agnes van Meer die samen aankomen op de top. Elkaar steunend om de laatste meters af te leggen. Vermoeid en voldaan, blij dat ze het gehaald hebben. Foto: Colsensation

Colsensation vrijdag op de Ventoux

Komende vrijdag 15 september organiseert het Team Doelbewust de zesde editie van Colsensation, het beklimmen door bijna 300 sportievelingen van misschien wel de meest legendarische berg die er is, de 1912 meter hoge berg, de Mont Ventoux. Het doel, zoveel mogelijk geld doneren voor het KWF en lokale doelen die gerelateerd zijn aan kanker.

Roosendaal – Voorzitter Teun Suijkerbuijk van Colsensation heeft het heel druk de laatste dagen voor het evenement: "De voorbereidingen gaan prima, we hebben dan ook een sterk organisatieteam. We organiseren dit in goede en nauwe samenwerking met de lokale overheid in de Vaucluse en we zijn zelfs al bezig met de editie 2018. Ook dit jaar hebben we weer een aantal zaken geoptimaliseerd en proberen we elk jaar ook weer nieuwe onderdelen toe te voegen. Dit jaar hebben we op de donderdag een gezamenlijk ontbijt voor alle deelnemers en gaat er live muziek mee."

Colsensation heeft volgens Suijkerbuijk een sterk regionaal karakter: "We hebben deelnemers uit heel West Brabant, maar voornamelijk uit Roosendaal. Daar worden voorafgaand aan ons evenement heel veel acties ondernomen in de gemeenschap om geld bij elkaar te halen. Deze initiatieven worden in onze regio onder ons motto samen sterk tegen kanker sinds 2012 breed gedragen, men heeft veel over voor een ander, geweldig! Als we met de hele groep van 500 mensen bij de Mont Ventoux aankomen is het net een grote familie en voelt het warm en close."

Suijkerbuijk: "We hebben de beschikking over zo'n 70 vrijwilligers en komende vrijdagochtend gaan de deelnemers vanaf 06.00 uur op weg naar de top, die ver boven de boomgrens ligt. We starten met de langzame beklimmers. Daarna starten we tot 09.30 uur om de zoveel tijd in groepen zodat we halverwege de dag alle bijna 300 deelnemers in het oranje Colsensation shirt op de Ventoux hebben."

Emotie speelt natuurlijk ook een grote rol in dit evenement. Suijkerbuijk: "iedere deelnemer heeft zijn eigen verhaal, heeft op de één op de andere manier in zijn of haar omgeving met de ziekte kanker te maken, ook bijzonder is het dat er ex-kankerpatiënten meedoen op de Mont Ventoux. Het KWF is elk jaar met een paar medewerkers aanwezig. We lachen met elkaar als het kan maar zijn ook stil op diverse momenten in ons programma.

"Begin deze week stond de tussenstand van Colsensation 2017 al op ruim 250.000 euro, op zaterdag 7 oktober wordt de totaalopbrengst bekendgemaakt op een feestavond in zaal The Black Horse.

Door Bert Pessink

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox