Logo gazetroosendaal.nl


Optreden 92-jarige Dick Hageman in Roosendaal

Op vrijdagmiddag 15 september verzorgt de 92-jarige Dick Hageman een optreden op het terras bij Coffeecorner De Huiskamer aan de Markt 54H te Roosendaal. Zijn Roosendaalse begeleidingsband bestaat uit Kees Luykx ( drums ), Don Haagh ( gitaar ), Ton van Tilburg ( accordeon ) en John Zwetsloot ( bas ). Het optreden begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Bij slecht weer zal het optreden binnen plaatsvinden.

roosendaal - Dick Hageman is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook engelstalige evergreens. Een prachtige stem, getuigend van een rijk leven. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had Dick zijn atelier "De Stenen Kus". Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren '80 verzorgt Dick optredens met zijn band. Met deze muzikanten is in de loop der jaren vooral met veel passie gespeeld.

Na enkele singles op het CNR label, nam Dick Hageman in 2005 de sfeervolle live-cd ”Monument” op, in 2015 gevolgd door het studio-album “Ik Heb Kermis Gevierd”.

Bij het optreden in Roosendaal zullen sfeervolle liedjes gespeeld worden van oa. Koos Speenhoff, Annie M.G. Schmidt, Jacques Brel en Cornelis Vreeswijk.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox