Logo gazetroosendaal.nl


d'Engelenburgh in Fijnaart biedt als hoogtepunt een exclusief pianorecital van het Vlaamse pianoduo Symbiosis op zaterdag om 20.00 uur. Gratis toegang, wel wordt een vrijwillige bijdrage verwacht.
d'Engelenburgh in Fijnaart biedt als hoogtepunt een exclusief pianorecital van het Vlaamse pianoduo Symbiosis op zaterdag om 20.00 uur. Gratis toegang, wel wordt een vrijwillige bijdrage verwacht. (Foto: d'engelenburgh)

Open Monumentenweekend in de regio

Het Open Monumentenweekend, dat op 9 en 10 september landelijk plaatsvindt, wordt in Roosendaal een groots evenement. Historische panden zijn toegankelijk voor publiek en er rijden oldtimers. Het thema is 'Burgers, Boeren en Buitenlui'. Lees hier en in de krant Gazet Roosendaal van deze week wat er in de regio zoal te zien is.

Roosendaal - Het Hurksgenootschap, genoemd naar Roosendaalse architect Jac. Hurks, houdt wandelingen van 1,5 uur langs 'Hurkspanden', zaterdag om 11.00 en 13.00 uur vanuit de bieb.

Ook zijn er Stationswandelingen (vanaf Mariadal) en rondleidingen in het Raadhuis (door raadsleden), in Mariadal en over de Oude Begraafplaats aan de Bredaseweg.

Tussen 12:00 en 13:00 is een beiaardbespeling op het carillon van de Sint-Janskerk. In Anno 1810 aan de Bloemenmarkt 14 speelt het Jeugdensemble, in de kapel van Mariadal is er een orgelbespeling door Toni Raats en in Mariagaard (Nieuwstraat 11) bespeelt Clavecinist Karel Smagge de clavecimbel.

In de Molenstraat tegenover het Tongerlohuis staat een klassieke bus. Deze rijdt een route langs vaste haltes. Gratis meerijden. Daar staan ook historische automobielen klaar van de Oldtimer Vrienden Club Roosendaal (OVCR). Deze rijden naar elk monument.

Nispen/Schijf - In Nispen zijn geen monumenten toegankelijk. Daar staat tegenover dat in de Nispense Achterhoek (Schijf) boerderijen zijn te bezoeken, voor het eerst tijdens deze dagen. Om het mensen gemakkelijk te maken, kan men daarheen in diverse oldtimers.

Oudenbosch - Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch biedt zondag gratis toegang aan bezoekers. Het museum, dat is gevestigd in het gemeentelijke monument aan Markt 30a, toont informatie over haar geschiedenis en er is een expositie met oude schoolplaten van Nederlandsch Indië.

De toegang voor het Arboretum Oudenbosch is beide dagen gratis. Bekijk de monumentale Treurbeuk, de beukencirkel met het H. Hartbeeld en het toegangsgebouw uit 1889. Voor het hele gezin zijn er speurtochten.

Wouw - De molen en de Sint Lambertuskerk zijn geopend.

Moerdijk - d'Engelenburgh in Fijnaart biedt tijdens het Open Monumentenweekend bijzondere activiteiten. Het rijksmonument Molenstraat 24 is te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Er zijn exposities van Robbin Pronk, Wytske van de Kamp, Kiona van Herwijnen en Jaan Boonman. Zaterdag om 15.00 uur treedt de sopraan Simone Tousain op met gitarist Robin Ros, om 20.00 uur het vlaamse pianoduo Symbiosis en zondag is om 15.00 uur het Dordrechts Klarinet Ensemble te horen.

Oud Gastel - Op zondag van 13.00 tot 17.00 uur is de Meeshoeve aan Strijpdreef 6 te Oud Gastel geopend. Zo is het authentieke interieur van het woonhuis te bekijken, het bakhuis waar op traditionele wijze brood gebakken wordt, het oude gereedschap, de koets en het Mezenhof.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox