Logo gazetroosendaal.nl


Foto: Ons Brabant Fietst

Strijd om Brabantse bergtrui barst los


In de september kunnen sportieve fietsers met ambitie tijdens enkele Brabantse wielerevents een echte bergtrui verdienen.

De bergtrui, een initiatief van Ons Brabant Fietst, is te verdienen tijdens het Wielerweekend Calfven (3 september), de Ronde van Hoogerheide (3 september), de Bavelse Berg Challenge (17 september) en tijdens Gulbergen24 in Nuenen (23 en 24 september). De trui heeft veel weg van de bolletjestrui voor de beste klimmer in de Tour de France. Alleen zijn de bolletjes vervangen door de hartjes uit het logo van Ons Brabant Fietst. "In Brabant hebben we weliswaar niet zo'n hoge cols als in de Tour de France, maar rond de Brabantse Wal in Woensdrecht en de Bavelse Berg kan aardig geklommen worden", zegt projectleider Gert-Jan Jacobs van Ons Brabant Fietst.

"Het landgoed Gulbergen is met 60 meter boven NAP zelfs het Dak van Brabant. Met deze trui willen we op een ludieke manier de veelzijdigheid van het fietsen in Brabant onder de aandacht brengen. Daarnaast hopen we dat hierdoor ook meer mensen in Brabant op de fiets stappen."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox