Logo gazetroosendaal.nl


Jeugdafdeling Schaakclub De Pion van start

De jeugdafdeling van schaakvereniging De Pion in Roosendaal gaat weer van start. Elke week wordt er geschaakt op het Jan Tinbergen College.

ROOSENDAAL - Van 18:00 tot 18:45 uur is er eerst schaakles op allerlei niveaus. Van 19:00 tot 20:00 uur worden er wedstrijdjes gespeeld. De introductieavond is op vrijdag 8 november vanaf 19:00 uur. De schaaklessen en de schaakclub starten de week erna op 15 november. Bij schaken speelt leeftijd geen rol. Vanaf 5 of 6 jaar kun je dat leren en bij de jeugdafdeling zijn er kinderen tot een jaar of 15. Daarna gaan ze meestal over naar de senioren afdeling.

Iedereen mag een maand proberen en na een maand hoef je pas te beslissen of je op de club wil blijven of niet. Schaken kan uitstekend naast een bewegingssport. Kinderen leren zich te concentreren en in elke partij moeten er soms wel tot honderd moeilijke beslissingen worden genomen binnen een beperkte tijd. Het is heel goed voor de fijne motoriek, voor kinderen die een uitdaging nodig hebben of voor kinderen die van hun faalangst af willen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website of contact opnemen met jeugdleider Frans Peeters. Stuur een e-mail naar frans@depion.nl of bel naar 06-53730502.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox