Logo gazetroosendaal.nl


Zangtalent maakt kans op award

De in Roosendaal geboren Sharon Peeters is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo, een verkiezing waarbij mensen met een beperking in het zonnetje worden gezet door het DELA goededoelenfonds. Sharon zingt al jaren de sterren van de hemel met de band van United by Music.

ROOSENDAAL - Sharon was als klein meisje al constant aan het zingen, want ze doet niets liever. Zelfs tijdens het gesprek met de Gazet barst ze een aantal keer in zingen uit, waarbij meteen opvalt hoe zuiver haar stem is. Daarbij maken muziekgenres niets uit, want ze houdt van alles met een lekkere melodie, van Sacrifice van Anouk, waarmee ze haar auditie bij United by Music heeft gedaan, tot de Metallica-platen waar haar vader naar luistert. "Ik heb toen ik naar school ging wel moeten leren om op geschikte momenten te zingen, in plaats van heel de dag door", legt ze uit.

United by Music helpt haar daarmee, evenals lessen in zang. De organisatie helpt muzikale talenten met een lichte beperking het grote publiek te vinden en daar speelt ze in één van de drie bands, de All-Star Band. Samen toeren ze heel de wereld rond om optredens weg te geven. Haar vader reist dan mee als begeleiding ("Zonder haar was ik nooit in Amerika geweest", lacht hij).

Dat is soms wel lastig, want Sharon heeft een vorm van autisme en epilepsie. "Ik heb geleerd dat ik af en toe ook tijd voor mijzelf moet maken." Zo moest ze pasgeleden een concert missen omdat het even te zwaar werd. Dat vindt ze zichtbaar jammer. Toch ziet ze ook in dat haar autisme haar maakt tot wie ze is. "Een voordeel is dat ik songteksten gemakkelijk kan onthouden."

Al dat zingen en oefenen werpt zijn vruchten af: Sharon maakt kans om de Gouden Venus van Milo te winnen. Ze strijdt tegen 99 andere deelnemers en degene met de meeste stemmen wint. Sharon zou het geweldig vinden om als winnaar uit de bus te komen, maar zolang ze kan zingen is ze eigenlijk al gelukkig. Heeft ze nog een ultieme wens? "Ik doe nu wat ik graag wil, het maakt mij gelukkig. Het is mijn passie."

Stemmen op Sharon Peeters als genomineerde voor de Gouden Venus van Milo kan nog tot en met 15 september via de website. Op 30 september maakt algemeen directeur van DELA, Edzo Doeve, de top 10 en de winnaar bekend. Ga naar: www.goudenvenusvanmilo.nl

Door Michel Musters

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox