Logo gazetroosendaal.nl


Fantasiebiljarten om de Toverstaf

Het jaarlijkse toernooi fantasiebiljarten gaat na de kermis weer beginnen in café Bloemenmarkt. Met 40 deelnemers wordt gestreden om de felbegeerde Toverstaf trofee.

Roosendaal - Al voor het 31ste jaar organiseert Ludo Alberts dit spektakel voor biljartliefhebbers uit Roosendaal. De deelnemers worden over vier avonden ingedeeld om voorwedsrijden te spelen. Men krijgt die avond een boekje met zestien tekeningen van de verplichte stootbeelden op het biljart.

Het zijn stoten over minimaal drie banden. Op het groene laken zijn alle posities van de ballen met krijt uitgetekend. Elke stoot moet precies volgens de tekening worden gemaakt en men mag drie keer proberen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad worden punten verdiend. Alle punten van de zestien figuren worden opgeteld en de winnaar van de avond gaat naar de finale. Van de overige deelnemers wordt een ranglijst gemaakt en de beste 8 gaan ook door.

In de finale komen de zestien figuren weer opnieuw op tafel en aangevuld met enkele geheime opdrachten. Inschrijven kan in het café Bloemenmarkt 21 bij Ingrid.

Voorwedstrijden op 8, 9, 16 en 23 september. De finale op zaterdag 30 september, aanvang 19.30 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox