Logo gazetroosendaal.nl


Foto: Irma van Schaijk

Kermis in Roosendaal

Vrijdag 1 september gaat de Roosendaalse kermis weer van start op de volgende locaties: Markt, Tongerloplein, Kade, Kadeplein en Oostelijke Havendijk. De kermis in Roosendaal behoort met zo'n 250.000 bezoekers en ruim 90 attracties tot de top vijf van grootste Nederlandse kermissen.

ROOSENDAAL - Op zondag 3 september om 10.30 uur is er een speciale Ker(k)mis, op woensdag 6 september vind er een kindermiddag plaats en op donderdag 7 september sluit spectaculair vuurwerk (Burg Wethouder Lanenstraat) de kermis af. Voor het eerst is de kermis niet op de Wipwei omdat daar huizen worden gebouwd. De zoektocht bracht de kermis naar de Nieuwe Markt en verdween daar weer.

Om het publiek overal langs te krijgen, wordt de straat Kade - het deel dat van oudsher bekend is als de Veemarktstraat - halverwege afgesloten met bouwhekken, zodat het bezoek richting het Kadeplein geleid wordt. Met de openingstijden is er iets geschoven. Vorig jaar werd de opening al van de traditionele vrijdagavond gehaald naar vrijdag aan het einde van de middag. De opening is nu al om 16.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de kermis een half uur langer open tot 1.00 uur omdat het er vorig jaar bij de sluiting nog erg druk was. De zondag en verdere doordeweekse dagen is de sluiting juist een half uur vroeger, om 23.30 uur, om de overlast voor de buurt te beperken.

reageer als eerste
Meer berichten