Logo gazetroosendaal.nl

Voorproefje zomerconcerten St. Cecilia en De Unie.

Op zondag 25 juni vindt - als onderdeel van de Weelfeesten - Stampersgat Cultureel plaats. Een mogelijkheid voor de verschillende muziekverenigingen, de majorettes en de diverse koren om zich te presenteren. Om 15:30 uur is het de beurt aan de K.E. harmonie St. Cecilia uit Stampersgat.

STAMPERSGAT - Voor het publiek wordt dan een tipje van de sluier opgelicht van het repertoire dat op de komende zomerconcerten gespeeld gaat worden. Op 1 juli in Stampersgat om 19.30 uur en op 9 juli in Fijnaart om 14:30 uur, concerteren St. Cecilia en De Unie uit Fijnaart gezamenlijk. Ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan van St. Cecilia waren er twee concerten met het thema Woodstock.

Nu viert Harmonie De Unie haar 145 jaar bestaan. De concerten zullen gegeven worden onder het motto “Everybody needs somebody”. Door het teruglopend aantal leden hebben verenigingen elkaar immers steeds meer nodig om goed bezette uitvoeringen te kunnen geven. In de voorbereiding hebben beide verenigingen, die in principe afzonderlijk repeteren met een eigen dirigent, dezelfde muziekstukken ingestudeerd. Om de neuzen voor deze jubileumconcerten helemaal dezelfde richting op te krijgen en de dirigenten en de muzikanten aan elkaar te laten wennen, zijn er extra gezamenlijke repetitiedagen gehouden.

Dit alles leidde tot een gevarieerd en aansprekend programma van populaire muziek uit diverse genres met verschillende solo-optredens. Enkele nummers worden versterkt met een koor en zang van Ilse Luiten-Laros. Dus kom naar de Weelfeesten en proef vast voor van het Zomerconcert.

Reageer als eerste
Meer berichten