Logo gazetroosendaal.nl


Franse ambiance tijdens langste zomeravond

Het Fête de la Musique vormt de apotheose van alle feestelijke activiteiten die de Alliance Française Roosendaal dit jaar georganiseerd heeft ter gelegenheid van haar 80-jarig bestaan. Het vindt plaats in het Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal op 21 juni om 20.00 uur. De toegang is gratis.

ROOSENDAAL - Het Fête de la Musique is overgewaaid uit Frankrijk. Als Maurice Fleuret, hoofd van de afdeling Muziek en Dans op het ministerie van Cultuur, een rapport onder ogen krijgt waarin hij leest dat meer dan 5 miljoen Fransen een muziekinstrument bespelen (waarvan meer dan de helft jongeren), droomt hij ervan ze allemaal de straat op te krijgen. In drie weken is de organisatie rond. Op 21 juni 1982 gonst Frankrijk van de muziek. Sinds die eerste keer heeft het Fête de la Musique zich als een olievlek over de aardbol verspreid, meestal op initiatief van de Franse culturele centra en de lokale Alliance Française. Op talloze plaatsen in meer dan 125 landen verspreid over alle werelddelen organiseren muziekliefhebbers elk jaar dit klinkende muziekgebeuren. En steeds, op 21 juni, als een welkomstgroet aan de zomer, barst het feest weer los.

De Alliance Française Roosendaal organiseert sinds 2000 het Fête de la Musique op 21 juni. Daarna vieren we het elk jaar: in Roosendaal in het Verkadehuis/Kadehuis, in Parijs, in Wambrechies in Noord-Frankrijk en dit jaar in het openluchttheater Vrouwenhof. Het is steeds een sprankelende avond vol Franse muziek: van traditionele volksmuziek tot het klassieke Franse chanson, van klassiek tot moderne Franse ritmes. De artiesten? Zangers en muzikanten, allemaal amateurs, die belangeloos hun medewerking verlenen.

Het Fête de la Musique is geen festival. Het is een muziekfeest van en voor iedereen: professionals en amateurs. En het is een ode aan de muziek zelf: van klassiek tot rock, van traditioneel tot avant-garde. U bent van harte welkom!

reageer als eerste
Meer berichten