Logo gazetroosendaal.nl


Basisschoolleerlingen zingen onder leiding van Juf Leonie en begeleid door harmonie Sint Caecilia.
Basisschoolleerlingen zingen onder leiding van Juf Leonie en begeleid door harmonie Sint Caecilia. (Foto: Corrie Verbraak)

Genieten tijdens de Nispense Muziekfeesten

Harmonie St. Caecilia hield voor de 52ste keer de Nispense Muziekfeesten. Het begon op 9 juni met het uitdelen van de medailles aan de deelnemers van de Avondwandeldriedaagse. Deze driedaagse werd  voor de 43ste keer georganiseerd door Nispen Sportief.

Er kon gestart worden tussen 18.30 en 19.00 uur bij café De Gouden Leeuw. De afstanden waren 3, 5 en 11 kilometer. De laatste avond was er voor de deelnemers aan de 5 en 11 kilometer een gezamenlijke route en had ook de 3 kilometer als eindpunt de Julianaboom aan de Lind. Hier kregen alle deelnemers een ijsje uitgereikt door leden van Nispen Sportief waarna ze ingehaald werden door harmonie St. Caecilia.

"Het is echt leuk dat je ook als gezin met kleine kinderen mee kan doen", vertelt een deelneemster aan de 3 kilometer. Bij binnenkomst van de loods van Jac Siemons, waar de Music Experience plaatsvindt, werden aan de 229 deelnemers de medailles uitgereikt. Hierna opende Stan Verduin, voorzitter van de harmonie, de Music Experience. Dit begon met een spetterend optreden van de verschillende dansgroepen van Triple-S Dance onder leiding van Susie.

Daarna volgde de X-factor, een playback show die alleen maar enkele kleine deelnemers telt. De voorzitter van de harmonie vroeg het publiek om volgend jaar mee te doen met een act, omdat het anders niet kan blijven bestaan wegens te weinig deelname. Na de play-back show live-music m.m.v. decibel sound service en  de band 'Canvas'.

Zondagmorgen om 11.00 uur begon de dag met een optreden van Harmonie Sint Caecilia, waarna leerlingen van basisschool De Linde volgden. De afgelopen weken is er op de school gewerkt aan het project 'Het orkest', een samenwerking tussen Muzisens Muziekeducatie, de Nispense harmonie en de basisschool. Tijdens de lessen hebben de kinderen kennis gemaakt met de muziekinstrumenten en mochten ze proberen om erop te spelen. Ze werden daarbij begeleid door muzikanten van de harmonie.

Dit resulteerde in een spetterend optreden door de verschillende groepen van de basisschool onder leiding van Juf Leonie van Muzisens. Na een groot applaus van ouders, oma's en opa's en andere belangstellenden nam Anke Clarijs-de Regt (lid van de harmonie)  het woord om  dirigent Guy Geldorp , Juf Gré van de basisschool, Leonie Denissen en Juf Leonie te bedanken voor de prettige samenwerking om het project te laten slagen. Zij ontvingen allen een presentje voor hun inzet. Vanaf 14.00 uur waren er diverse harmonieën te beluisteren met aansluitend een afterparty. De vele bezoekers in Nispen hebben het afgelopen weekend weer kunnen genieten van de verschillende genres muziek.

1 reactie
Meer berichten