Logo gazetroosendaal.nl


Jasmina Vaarnold Nederlands Kampioen Turnen jeugd N2

Afgelopen weekend vond in Duiven het Nederlands Kampioenschap plaats van de categorieën Instap N1, Jeugd N2 en 1e divisie. Hiervoor hadden negen turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal zich geplaatst.

ROOSENDAAL - Het begon op de zaterdagochtend met de Instap N1, Elin Antens en Micaela van Dorst. Elin pakte het zilver op haar eerste NK. Micaela eindigde op de 27e plaats. Haar beste toestel was vloer (7e). In de tweede ronde mochten zes turnsters aantreden. 3 jeugd N2 te weten; Jasmina Vaarnold, Esmee Kools en Joëlla Vermeulen. En in Jeugd 1e divisie; Lonneke de Bot, Cato Graswinckel en Chayenne Kromoredjo. Bij de jeugd N2 kwam Esmee uit op plaats 20. Joëlla Vermeulen verraste op deze dag en maakte geen enkele fout. Met een pracht van een balkoefening turnde zij zich naar plaats 5 van Nederland. Trainingsmaatje Jasmina Vaarnold doet heel het seizoen al bovenin mee en werd het spannend of ook zij stabiel kon turnen. Tot op het laatste toestel bleef het spannend maar ze overtrof alles en iedereen en werd verdiend de allround Nederlands Kampioene in de categorie Jeugd N2. Hoogste score op brug en vloer.

Bij de jeugd 1e divisie doen de dynamo turnsters dit jaar landelijk niet mee in de top. Daarentegen laten ze wel mooi turnen zien in hetgeen ze wel kunnen. Chayenne kwam hier als beste uit en eindigde op plaats 7. Cato turnde naar plaats 17. Lonneke de Bot, die zal gaan stoppen met turnen, turnde in haar laatste NK naar de 27e plaats. In de laatste ronde zou de tweevoudig Nederlands Kampioene Manouk Haast (junior 1e divisie) voor haar derde opeenvolgende titel strijden, maar ze blesseerde zich in de laatste week voor dit NK.

reageer als eerste
Meer berichten