Logo gazetroosendaal.nl


Expositie 'Dag van de Fotografie'

Het afgelopen schooljaar hebben de 40 cursisten van Fotografieles.nl hard gewerkt aan hun eigen projecten die zij vol trots presenteren tijdens de afsluitende tentoonstelling de “Dag van de Fotografie” in de Raadhuisstraat in Roosendaal.

Meer dan 25 lokale winkeliers en ondernemers stellen een deel van hun winkel en etalage ter beschikking aan de cursisten, zodat zij hierin hun werk kunnen exposeren. Zo staat de hele winkelstraat een dag lang in het teken van de fotografie. “De samenwerking in onze straat is al jarenlang een succes”, aldus docent Marije van den Oever. “Dit sluit goed aan bij het enthousiastme van onze cursisten. Alle partijen zijn gemotiveerd om voor de bezoekers een mooie expositie te maken. Iedere cursist is met een persoonlijk gekozen thema aan de slag gegaan. Hierdoor ontstaat een interessante mix van onderwerpen.”

“Fotografen zijn altijd een beetje nieuwsgierig en die eigenschap zie je terug in een aantal projecten”, vult docent Redmar Kruithof aan. “Weet je bijvoorbeeld hoe een fotocamera of een wekkerradio er van binnen uitziet? Dat is uitgangspunt geweest voor een van de projecten. Een andere cursist heeft zelf een machine gebouwd waarmee vallende druppels gefotografeerd kunnen worden. Deze wordt live gedemonstreerd tijdens de expositie.” De diversiteit maakt het voor beide docenten erg leuk om de processen van de cursisten te begeleiden en beiden zijn dan ook trots op de resultaten die zijn behaald.

De bezoekers kunnen het bekijken van de expositie afwisselen met lekker wat drinken op een terras of gezellig winkelen bij een van de vele leuke ondernemingen die in de Raadhuisstraat gevestigd zijn. De expositieroute start bij de workshopruimte van Fotografieles.nl aan de Raadhuisstraat 99. Hier is een route met plattegrond gratis verkrijgbaar met daarop informatie over de deelnemende fotografen en winkels. Voor kinderen is een leuke fotospeurtocht uitgezet. De cursisten en docenten zijn zelf aanwezig om een toelichting op het werk te geven. Ook kunnen vragen over fotografie gesteld worden.

De expositie is gratis te bekijken op zaterdag 17 juni 2017 tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Meer informatie is terug te vinden op de website fotografieles.nl.

reageer als eerste
Meer berichten