Logo gazetroosendaal.nl


Op zondag 25 juni zullen op initiatief van John Sibbens (midden) 80 Aloha's 4 a Day meelopen in de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal.
Op zondag 25 juni zullen op initiatief van John Sibbens (midden) 80 Aloha's 4 a Day meelopen in de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal.

Dubbele missie tijdens Halve Marathon

John Sibens (44) is inmiddels een bekende verschijning bij veel hardloopwedstrijden in binnen en buitenland. Samen met zijn loopgroep de Aloha's loopt hij afstanden tot de marathon in blote buik met rieten rokje, haka hoofdband en een rozenkrans.

Door Bert Pessink

ROOSENDAAL - Aloha's die serieuze tijden lopen, het publiek entertainen en een kleurrijke verrijking zijn. Dit jaar heeft John tijdens de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal een dubbele missie. Hij houdt voor de vierde keer tijdens de Cloetta Halve Marathon de Aloha 4 a Day.

Sibens: "We lopen geld bij elkaar voor Kika, ik hoop zo'n 2500 euro bij elkaar te brengen op die zondag, we lopen in diverse bedrijventeams. Ons snelste team was afgelopen jaar trouwens tweede in de Bedrijvenloop en dit jaar proberen we weer alles om eerste worden."

De tweede missie van Sibens is die van trainer/begeleider van de 12-jarige Roosendaalse Isa van Wesel die als baby een herseninfarct heeft gehad en daar lichamelijke beperkingen aan over heeft gehouden. Hoewel vooraf eigenlijk onmogelijk geacht, wil Isa van Wesel de 4 Engelse Mijl (6,4 kilometer) uitlopen en daarvoor zijn ze beiden al een aantal weken in training.

"Ik kwam haar tegen in een hardloopwinkel", vertelt Sibens. "Haar verhaal, ijzeren wil en doorzettingsvermogen raakte me en we zijn rustig begonnen met de training. Een tijd is niet belangrijk, het gaat erom dat ze de afstand uitloopt en daartoe is ze ook vastbesloten." Met haar deelname wil Isa ook veel geld bij elkaar lopen voor het Liliane Fonds, een fonds voor kinderen met een beperking in arme landen."

Lees het volledige verhaal in de krant van 14 juni.

reageer als eerste
Meer berichten