Logo gazetroosendaal.nl


In de videoclip van 'Laat de Liefde Vrij' loopt Joost van Ekeren door een bos en zingt hij over hoe spannend het kan zijn om helemaal voor een nieuwe liefde te gaan. Net zo spannend is het voor Joost om deze nieuwe stap in zijn carrière te nemen.
In de videoclip van 'Laat de Liefde Vrij' loopt Joost van Ekeren door een bos en zingt hij over hoe spannend het kan zijn om helemaal voor een nieuwe liefde te gaan. Net zo spannend is het voor Joost om deze nieuwe stap in zijn carrière te nemen. (Foto: Joris Wijnen)

Van feestartiest naar echte zanger

Joost van Ekeren staat al jaren in Roosendaal en omstreken bekend als Carnavalsartiest Zjosti Tosti, maar timmert nu aan de weg als zanger van serieuzere popnummers. Zijn nieuwe nummer, 'Laat de Liefde Vrij', heeft hij dan ook onder zijn eigen naam uitgebracht.

ROOSENDAAL - Hoewel hij als Zjosti met nummers als '4 Bier Ieder Kwartier' en 'Stuiterbal' al jaren Roosendalers aan het hossen krijgt tijdens en rond Carnaval, heeft hij sinds een tijdje de drang om ook als serieus artiest naam te maken. Zoals hij begin dit jaar al aan de Gazet van Roosendaal vertelde, maakte hij een nieuwe versie van zijn Carnavalsnummer 'Onze Tullepetaon', genaamd 'Feest Bij M'n Ouders', maar bracht hij dat nog wel als Zjosti uit. "Het is een soort rol waar ik achter schuil, als Zjosti kan ik helemaal losgaan. Maar ik schrijf ook regelmatig andere nummers en die wil ik nu onder mijn eigen naam uitbrengen."

Dat is op zijn zachtst gezegd een spannende zet voor Joost. Opeens heeft hij niet meer de vrolijke artiest met de grappige naam om achter te schuilen, maar staat hij écht zelf in de spotlight. Nog spannender is dat de onderwerpen in nummers ook een stuk persoonlijker zijn. "Laat de Liefde Vrij gaat over de angst die velen van ons wel eens hebben om echt voor iemand te gaan, om uit te spreken dat je iemand erg leuk vindt en al je twijfels achter je te laten en gewoon in het diepe te springen." Het nummer is nu te bekijken op YouTube, of te beluisteren en downloaden via services als iTunes en Spotify.

Joost verzint zijn nummers helemaal zelf, bijvoorbeeld wanneer hij achter de piano in zijn woonkamer zit. "Zo'n nummer heb ik dan binnen een paar dagen wel geschreven, eigenlijk gaat daar nog het minste werk in zitten. Maar vervolgens kruipt er zoveel tijd en geld in om de juiste muzikanten, producenten en editors te vinden die het nummer meespelen en de videoclip opnemen. Zo werkt Joost samen met de studio Sonic Solutions en het label Hit It Music.

Een heel album vol met muziek onder de naam Joost van Ekeren is een mooi doel, maar vooralsnog wil Joost zo nu en dan een nummer schrijven en die opnemen om zo langzaam maar zeker een repertoire op te bouwen. Daarbij schrijft hij ook muziek voor andere artiesten en hoopt hij door de serieuzere nummers uit te brengen aan hen te communiceren dat ook voor dit soort klussen hij de geschikte persoon is. 'Laat de Liefde Vrij' kan op deze manier een begin zijn van een glansrijke carrière voor Joost. Net zoals de liefde waarover hij zingt is dat een spannende sprong in het diepe, maar wel een sprong die Joost vol overgave maakt.

Door Michel Musters

reageer als eerste
Meer berichten