Logo gazetroosendaal.nl


`Heksen´ wordt gespeeld in het openluchttheater van Nispen op zaterdag 24 juni om 14.30 uur.
`Heksen´ wordt gespeeld in het openluchttheater van Nispen op zaterdag 24 juni om 14.30 uur. (Foto: Openluchttheater Nispen)

Roosendaals Toneel brengt 'Heksen' van Roald Dahl

In 2017 brengt Roosendaals Toneel een voorstelling voor kinderen en grote(re) mensen: 'Heksen', naar het bekende boek van Roald Dahl.

NISPEN - De oma van Jonah is een heksendeskundige en ze vertelt haar kleindochter dat iedereen wel denkt dat heksen puntmutsen en lange jurken dragen en dat ze op bezemstelen door de lucht vliegen, maar dat de werkelijkheid veel enger is: je kunt heksen bijna niet herkennen omdat ze er juist als gewone dames uitzien. Echte heksen dragen handschoenen om hun klauwen te verbergen. Ze ruiken kinderen op kilometers afstand. Kinderen ruiken voor heksen namelijk naar hondenpoep.

Als oma en Jonah op vakantie zijn, blijkt in hun hotel de jaarlijkse vergadering plaats te vinden van alle heksen ter wereld. De opperheks wil alle kinderen in muizen veranderen. Wat nu?

'Heksen' werd oorspronkelijk in 1983 uitgegeven als kinderboek, in 1990 verfilmd met Angelica Huston in de hoofdrol en tot toneelstuk en zelfs opera bewerkt. Dat juist nu 'Heksen' wordt gespeeld komt mooi uit: in 2016 zou de schrijver 100 jaar zijn geworden.

`Heksen´ wordt gespeeld in het openluchttheater van Nispen op zaterdag 24 juni om 14.30 uur. De entree is 4 euro. Voor meer informatie kunt u kijken op openluchttheater-nispen.nl en de Facebookpagina. Kinderen kunnen Jonah en oma tijdens de voorstelling helpen door zelfgemaakte muizenmaskers mee te nemen!

reageer als eerste
Meer berichten