Logo gazetroosendaal.nl


Twee kinderen hebben zich met veel plezier in sumoworstelpakken gehesen om op het terrein van Fun Skillz het tegen elkaar op te nemen. Fun Skillz heeft talloze activiteiten voor de jeugd.
Twee kinderen hebben zich met veel plezier in sumoworstelpakken gehesen om op het terrein van Fun Skillz het tegen elkaar op te nemen. Fun Skillz heeft talloze activiteiten voor de jeugd.

Oprichtster Fun Skillz maakt elk kinderfeestje een succes

Er komt veel kijken bij een kinderfeestje organiseren. Leuke bezigheden vinden, de juiste locatie vinden, ze iets te eten geven en ze allemaal in de gaten houden. Juist deze taken zijn de altijd enthousiaste Annoeska van de Vijfeijken van Fun Skillz op het lijf geschreven.

ROOSENDAAL - In het open landschap aan de kant van de Wouwbaan komen de dromen van kinderen uit. Ze hebben er niet alleen meer dan genoeg plek om rond te rennen, er staat een prachtig speelhuis en er zijn springkussens en klimwanden. Rond speciale dagen, zoals met Halloween of Kerstmis, worden er zelfs grootste themafeesten gehouden. "Die zijn echt heel populair, eind oktober houden we er weer één", vertelt de 32-jarige eigenaresse Annoeska van de Vijfeijken.

Ze heeft het er maar druk mee. Annoeska rondt haar studie af, runt Fun Skillz met zestien gemotiveerde werknemers en brengt ondertussen ook nog de tijd op om bij Trivium in Etten-Leur groepen kinderen hip-hop dansen te leren. Daarmee heeft ze overigens al twee keer het Europese Kampioenschap gewonnen. Het WK winnen is nog een doel. "Ja, ik heb nu echt geen leven op dit moment", vertelt Annoeska. "Als ik deze zomer ben afgestudeerd ga ik goed gebruik maken van de extra tijd, ook om meer tijd in Fun Skillz stoppen natuurlijk."

Het idee voor een bedrijf dat kinderfeesten organiseert is bij Annoeska opgekomen toen ze een zware periode achter de rug had. Eerst werd haar moeder ziek en kwam die te overlijden, daarna kreeg haar vader een ernstig ongeluk, al gaat het daar inmiddels weer goed mee. Na deze moeilijke periode gaf ze zichzelf de kans om te bedenken waar ze echt blij van werd. En dat was mensen vrolijk maken. "En dan vooral kinderen. Als kinderen blij zijn, zijn hun ouders het ook."

In vijf jaar tijd is Fun Skillz flink gegroeid en worden zeker zo'n vijf kinderfeesten per week gehouden. "Ik wil nog een mooi doolhof maken op het terrein. Een ultiem doel is om ooit in Dubai, waar ik wat vrienden heb wonen, hetzelfde concept op te zetten. Daar is echt niets voor kinderen te doen." Vooralsnog is het de bedoeling om Fun Skillz in Roosendaal nog meer te laten groeien. Met de passie en werklust die Annoeska bezit moet dat geen probleem zijn.

Fun Skillz is gesitueerd op Wouwbaan 143 te Roosendaal. Er zijn talloze themafeestjes waar uit gekozen kunnen worden op de website van de organisatie, www.fun-skillz.nl. Daar is ook een contactformulier te vinden om een feestje te plannen. Mensen krijgen meestal binnen een dag een reactie terug.

Door Michel Musters

reageer als eerste
Meer berichten